Голф, Спорт и Спа

Възрожденски тур в Банско, Разлог и Добърско

Географски, исторически и културно регионът на Югозападна България е едно цяло. Символ на този край е величествената Пирин и реките Места и Струма, красивите южни склонове на Рила и меките хълмове на Родопите.
Важните точки от дестинацията в Разложката котловина и поречието на река Места са Банско, Разлог и Гоце Делчев, а по долината на река Струма- Сандански и Мелник.

Еднодневните екскурзии като лъчи обхващат целият периметър на Югозапада и като съдържание предлагат разнообразие от впечатления, емоции и вкусове, както и една обогатяваща картина на българската история.

Банско е емблематичен център и предоставя множество възможности за посещение на музеи и църкви.
Символ на града е църквата „Св. Троица“ /осветена през 1837г./ и високата часовникова кула, построени от местните хора с много личен труд, средства и, разбира се, с добре водена дипломация с османската власт. Храмът е реставриран по случай 180-годишният си юбилей. Почистена е позлатата на олтара и иконите на банските молери /художници/, а към днешната дата се изографисват страничните кораби със сюжети от творби - Тома Вишанов-Молера. В празнични дни сребърният звън на камбаните оглася целия град.

Веляновата къща е била дом на многолюдна и обичана фамилия. На фасадата собственикът – зограф Велян Огнев рисува жерави като символ на семейно щастие и дълголетие. Аскетичният интериор грее с пъстротата на ръчно тъканите автентични черги и цветните декорации по стените. Впечатляващата е синята стая с пейзажи от стари европейски градове и невероятната цветна хармония.

В Банско може да се посети: музеят на Неофит Рилски, Духовно-исторически център Паисий Хилендарски, Етнографски музей Радонова къща и къщата-музей на поета Никола Вапцаров.

Част от тура е посветен на знаменитата църква „Св. Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат” село Добърско. Завладяващият разказ на местните екскурзоводи изпълва с чувство на българска гордост.
Църквата е много популярна. Беседата е с продължителност 30 мин., като има ограничение за големината на групите, които могат да я посещават. Препоръчителна е предварителна резервация на час.


Събития

Няма събития за тази дата!
« Август »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
Пирин Голф & Кънтри Клуб е част от група компании