Ваканционни оферти


През 2009 г. група ентусиасти обединени от Джеймс Хюз започват да лобират и да работят активно за съдването на условия за развитие на планинско колоездене в туристическата дестинация Банско - Разлог.

С доброволен труд и с голямото желание да развиват устойчив туристически бизнес и да работят за местната общност, те основават своя неправителствена организация.
Активната им дейност дава резултат още през същата 2009 г.
Тогава се поставя началото на състезанието "The Road to Nowhere" - "Път за никъде" в Банско и се маркират първите веломаршрути. 
Към днешна дата състезанието се провежда всяка година като вече има и  международни измерения.

На територията на туристическа дестинация Банско - Разлог  и планините Пирин, Рила и Родопите организацията е създала 196 км. трасета за планинско колоездене, които са маркирани и включени в карти. В този район има седем маркирани маршрута за планинско колоездене:
 • Маршрут "Пондероса", 5* трудност /42 км./

  • Маркировката на този маршрут е червена. Това е най-дългият и най-трудения маршрут за колоездене. Стартира от Местността Предел с две разклонения на маршрута. Първото е към местността Св. Екатерина и хотел „Катарино" - гр. Разлог, а второто разклонение се насочва по стари горски пътища към село Бачево - гр.Разлог.

 • Маршрут "Перфектен ден", 4* трудност /18 км./

  • Маркировката на този маршрут е оранжева. Може да се стартира както от град Банско, така и от района на Пирин Голф Клуб. Пътеката се разгръща покрай границата на национален парк Пирин.

 • Маршрут "Хитра Дама", 3* трудност /25 км./

  • Маркировката на този маршрут е розова. Той, с доста интересно и запомнящо се име, е по полския път от Банско в посока с. Баня. Банско, район Рупчовец- пресича се ж.п. линията - местонстта Св. Георги - Дъбовец - с. Баня - Банско. 

 • Маршрут "Мъртвото куче", 3* трудност /23 км./

  • Маркировката на този маршрут е синя. Въпреки смущаващото в първия момент име, този маршрут е един от най-популярните. Той се разгръща в подножието на Пирин, над град Банско и в посока град Добринище. Банско - ДКП - Св. Никола - Добринище - Банско. Връщането до Банско може да стане с теснолинейката или по селскостопанския път, който върви в подножието на планината. 

 • Маршрут "Летящият шотландец", 3* трудност /22 км./

  • Маркировката за този маршрут е жълта. Не, това не е призрачният кораб от Карибски пирати, за който може би се сетихте. Имената са идентични, но нямат нищо общо. Маршрутът е слънчев и колоезденето по него ще ви донесе приятни емоции. Нещо, което не може да се каже за призрачния кораб, нали ;) Слизането е от х. Безбог до местността Мочарата по стария горски път със завършек Добринище или с продължение до Трионска поляна и слизане в Банско.

 • Маршрут "Път за никъде", 2* трудност /20 км./

  • Маркировката за този маршрут е зелена. Не се безпокойте, въпреки името да е "Път за никъде", този маршрут ще ви отведе някъде. И то на доста красиво място, което си заслужава да посетите. Слизането е от хижа Безбог през Добринище и Банско - в подожието на Пирин. Нивото на трудност не е проблем, затова нямате причина да откажете на такъв маршрут.

 • Маршрут "Кална баня", 2* трудност /15 км./

  • ​Маркировката на този маршрут е червенаМаршрут, който отново не звучи като най-привлекателното нещо, но пък със сигурност ще ви впечатли. Най-краткият и може би най-лесният маршрут от тези, които ви предлагаме, както и не по-малко атрактивен от останалите. Маршрутът е около 15 километра. Слизането е от  х. Гоце Делчев - през горски път в Пирин - с. Обидим -  Добринище.

Почитателите на планинското колоездене, които са гости на хотел "Пирин Голф и Спа" хотел могат да заявят предварително водач по оформените веломаршрути.

Събития

Пирин Голф & Кънтри Клуб е част от група компании