Ваканционни оферти

Невероятна и безопасна възможност да се насладите на красотата на Пирин планина от птичи поглед.
Почувствайте свободата на полета и създайте незабравими спомени от природните гледки, които ще Ви оставят без дъх. За някои това си остава просто еднократна авантюра, но за много – страст за цял живот.
 

 
Полети с тандемен парапланер

Тандемния парапланер е с голяма площ и е сертифициран да лети натоварен до 240 кг. Само сядате в удобна седалка закачен за парапланера и вашия инструктор, който ще се погрижи за всичко. Ако сте достатъчно смели можете да поуправляваш крилото сам ... или просто се наслаждавате на гледката от високо.   
Летенето без шумен и вибриращ мотор зависи изключително от времето. Това e цената да сте в хармония с природата. Да слушаш шепота на вятъра и песента на птиците. Да не пречиш на никого.
Един от основните фактори на времето, това е силата и посоката на вятъра. Когато вятъра е много силен не се лети. При умерен вятър се лети от места, които са с подходящо изложение.
Имайте предвид, че всички прогнози за времето са вероятни за 3-4 дена напред и не може да се гарантира хубаво време за определен ден в по-далечно бъдеще. Така ако искате да летите през уикенда, трябва да проверите дали е възможно в сряда, четвъртък или петък.

 
Полети с балон
 
 
Летенето с балон се практикува най-често малко след изгрев слънце, когато метеорологичните условия са най-подходящи за полет. Кога точно - зависи от сезона и прогнозата за конкретния ден. Летенето с балон е групово занимание и разпъването и изпълването на балона е част от изживяването.
 
Преди излитането пилота дава предстартов брифинг, на който се разясняват основните положения и се дават инструкции. След излитането единственото, което се изисква от Вас, е да се насладите на момента, като понякога е възможно при желание управлението да Ви бъде за кратко предоставено.

Полета стандартно продължава един час, като може леко да варира в зависимост от разполагаемите площадки за кацане и евентуалните промени на времето. За това време се прелетяват няколко (обикновено 5-10) километра, като колко точно - зависи от силата на вятъра. Когато наближи време за кацане, още веднъж получавате кратки инструкции за безопасното му провеждане.


Събития

Пирин Голф & Кънтри Клуб е част от група компании