Ваканционни оферти


СКИ ЦЕНТЪР

ПИРИН ГОЛФ И КЪНТРИ КЛУБ
БЕЗПЛАТЕН ТРАНСФЕР ДО СКИ ЦЕНТЪР БАНСКО

Пирин голф клуб - Ски център Банско
8:00ч. , 9:00ч.,10:00ч., 11:00ч., 12:00ч.

Ски център Банско - Пирин голф клуб
13:00ч. , 14:00ч.,15:00ч., 16:00ч., 17:00ч.

Стоянката на микробусите е пред СКИ ГАРДЕРОБА, който е в бл.6, до фонтана
Работно време на ски и сноуборд гардероба:
Всеки ден от 8:00ч. до 17:00ч.
Безпатен ски и сноуборд гардероб за лично ски и сноуборд оборудване
Ски и сноуборд гардеробът се намира в квартал Даунтаун, бл.6 в близост до фонтана
Телефон за резервация на ски/сноуборд оборудване и ски/сноуборд училище:
+359 885 07 91 00

СКИ ЦЕНТЪР БАНСКО

Пирин голф и кънтри клуб е на 14 км от Банско- най-известният ски център на Балканите.
За своите гости клубът предоставя ски оборудване на марката ROSSIGNOL, спортна екипировка на ROSSIGNOL и BOGNER, ски и сноуборд инструктори, редовен двупосочен шатълбас до ски зоната.

Всяка година ски сезонът се открива в началото на декември и продължава до края на месец април.
Най-ниската точка на ски център Банско е 990м. надморска височина, а най-високата на 2600м.  Ски пистите са с дължина от 75км. и са с различна степен на трудност. Те се разгръщат по склоновете на връх Тодорка в красивата планина Пирин.  За деца е организирана специална зона и ски детска градина. Любителите на ски бягането и биатлона също могат да се радват на добре подготвени трасета в района на Бъндеришка поляна.

По традиция величия от световния ски спорт дават официалният старт на сезон в Банско. 
Началото се поставя от Алберто Томба през 2003г., като той става и кръстник на знаменитата писта, на която се осъществяват стартовете от световната купа. От тогава към звездното семейство са се присъединили: Mark Girardelli, Rosi Mittermaier, Janica Kostelic,Reinfreid Herbst, Maria Valiser, Andreas Wenzel, Kjetil Andre Aamodt, Gustavo Thoeni, Franz Klamer, Hanni Weirather, Herman Mayer.

Пирин голф  и кънтри клуб е градчето на шампионите.
След стартовете за световната купа за жени и мъже през 2011 и 2012г., победителите Christof Innehofer, Mario Matt, lindsey Vonn имат собствени апартаменти тук.
 

****
Пистите в Банско са на световно ниво и условията за практикуване на белите спортове са отлични. 

Модерната инвестиция включва бързи и безопасни лифтове и влекове, съоръжения за изкуствен сняг, които покриват 90% от всички терени, стадион и стрелбище за биатлон, множество ресторанти, чайни и пространства за деца.
75 км. е дължината на изградените ски трасета. Най-ниската точка е в покрайнините на град Банско /990м.н.в./, а най-високата- 2 600 м.н.в. е връх Тодорка. Уникално 16км. трасе свързва двете точки с възможност за непрекъснато каране на ски.

Най-старата част на ски центъра е зоната Чалин валог. 
Пистите тук съществуват още от края на 60-те години на миналия век, когато се основава и ски клуб в Банско с името „Ел тепе” /старото име на връх Вирен/. Банската ски школа има вече 4 поколения спортисти. Най-възрастният ветеран е на 85 години и все още се качва на ските.


Междинната станция на кабинковия лифт /1467м.н.в./, всъщност е върха на Чалин валог. 
Пистите са две, като в горната си част са доста стръмни. Обслужват се от седалков лифт. Съществува и детска писта, която е широка и с лек наклон. До тази част се стига по хубав и редовно почистващ се път от град Банско. Паркингът е платен.


Бъндеришка поляна /1635м.н.в./ или горната станция на кабинковия лифт е основната точка за срещи и нещо като „гара разпределителна”. 
Запомня се с детската ски градина, влекове за начинаещи скиори и сноубордисти, шумните ресторанти. Панорамата е удивително красива, оформяна от най-високите пирински върхове: Вихрен, Кутело, Църна могила и др.


От Бъндеришка поляна тръгват няколко седалкови лифта. 
Линията „Бъндерица” изкачва с една междинна станция до върха на Тодорка. Лифтът „Коларски”, пък свързва със зоната „Шилигарника”. Тук е финалът на легендарната писта Алберто Томба, която е сертифицирана за състезания от Световната купа по ски.


Шилигарника /1725м.н.в./ е обичано място, скътано сред високи борови гори. 
В началото на 2016г. тук се открива супер бърз и комфортен 6-седалков лифт, който изкачва скиорите до върха на Тодорка, за да се спуснат по стръмния склон на пистите „Тодорка” и „Балканиада”.


Може би най- слънчевата и приятна част на ски зоната е района Плато. 
Източният склон на Тодорка е полегат, подходящ за начинаещи скиори и деца. Поради тази причина тук се получава и най-голямото струпване на скиори. До Платото се стига с лифт от Шилигарника, за да попаднете в истински планински рай! В сърцето на Пирин красотата е удивителна. Околните белоснежни върхове са Джангал, Стражите, Полежан и други. В горната част на Платото е изграден фън парк за сноубордисти.

Приятно каране на ски по белите писти на Банско!

 
Цени ски карта Банско

Всички цени можете да видите на линка:
Цени на ски карти Банско

Касите за закупуване на ски карти се намират на начална станция на кабинковия лифт в Банско. Веднъж закупили карта за ски центъра, Вие имате възможност по електронен път да я валидирате, без да губите време за чакане на касите.

Подробна информация за услугата можете да намерите на посочения линк:
Зареждане на ски карта

През сезон 2017/18г. отново децата до 7г. възраст ще могат да карат безплатно със символичната сума от 1лв. на ден, когато са придружени от 1 пълноплащащ възрастен
 
 
Цена на ски и сноуборд оборудване и на ски и сноуборд училище


Събития