Спортна зона


Планинско колоездене

През 2009г. група ентусиасти обединени от Джеимс Хюз започват да лобират и да работят активно за съдването на условия за развитие на планинско колоездене в туристическата дестинация Банско- Разлог.

С доброволен труд и с голямото желание да развиват устойчив туристически бизнес и да работят за местната общност, те основават своя неправителствена организация.
Активната им дейност дава резултат още през същата 2009г.
Тогава се поставя началото на състезанието "The Road to Nowhere"- "Път за никъде"  в Банско и се маркират първите веломаршрути. 
Към днешна дата състезанието се провежда всяка година като вече има и  международни измерения.

На територията на туристическа дестинация Банско- Разлог  и планините Пирин, Рила и Родопите организацията е създала 196км. трасета за планинско колоездене, които са маркирани и включени в карти.

Популярността на този спорт значително нараства след проведеното първо в България състезание по колоезедене на дългата дистанция от 120км. , която трябва да бъде мината в рамките на един ден под името "3 Mountains Ultra 120".

Почитателите на планинското колоездене, които са гости на хотел "Пирин Голф и Спа" хотел могат да заявят предварително водач по оформените веломаршрути.

За допълнителна информация: www.bansko-mtb.com

НеразпознатКарта на маршрутите за планинско колоездене
НеразпознатКарта на маршрутите за планинско колоездене 2
Репортаж от състезанието 3 Mountains Ultra 120"
Уеб страница

Събития

Пирин Голф & Кънтри Клуб е част от група компании