Спортна зона


СкуошСкуошът е вид спортна игра на закрито с ракета и мека топка.

Играе се от двама играчи или четирима по двойки в затворен корт, в който се използват не само страничните четири стени, но и подът.
Целта на играта е да се изпрати топката към предната стена директно или чрез рикошет в останалите стени -  странична или задна.

След отскачането ѝ от предната повърхност играчите имат право да ударят топката, преди тя да е тупнала, или най-много след едно докосване на пода. Разиграването продължава, докато някой сбърка или докато съдията не отсъди препречване - в скуош състезателите са длъжни, след като отиграят топката, веднага да се дръпнат и да оставят максимално място за удар на съперника, в противен случай им се отсъжда грешка. 

За разлика от другите спортове с ракета (тенис, пинг-понг, бадминтон), в скуоша противниците делят едно и също игрово поле. 

Ракетата за скуош е по-малка и по-лека (между 100 и 200 гр.) от тази за тенис. Топчетата са гумени и запълнени с гел, който се затопля при игра и така отскачат повече. Облекло – удобно. Обувките с каучукова подметка са най-подходящи, за да има сцепление с пода.

Скуошът е изключително динамичен спорт, който натоварва всички мускулни групи и изгаря много калории. Скуош е игра за енергични личности, които се разтоварват от ежедневния стрес.

Доказано е, че в една добре организирана, изтощителна тренировка се свалят до 2 кг. 

Две първокласни зали за скуош са на разположение на нашите гости за незабравими мачове. Разположени в спортната зона на СПА Център. Ракети и топки могат да бъдат резервирани на СПА Рецепция. 

Събития

Пирин Голф & Кънтри Клуб е част от група компании