Спа център


Термална зона и басейни


Термалнаната зона е подходящо място за релакс и освобождаване от всекидневното напрежение.

Преодоляването на стреса и изчистване на токсините от тялото, стимулирането на жизнените процеси и здраве е обект на различини хидро и термални порцедури, арома и фототерапии.
Посещението на термалната зона е подходящ етап преди ползването на козметични и масажни програми.
Зоната се състои се от различни по вид помещения с прогресивно нарастваща температура, съпътствани от душове, ледени обтривания и фонтани.

Още древните римляни познавали удоволствието и релакса от посещението в топла баня и непринуденото общуване.
Лакониумът е отглас от тази традиция и добро начало за всяко  термално приключение. Топлата, но не гореща стая е с темепертура на въздуха от 50-60 градуса, позволява изпотяване и естествено пречистване на организма.
Престоят може да бъде по-кратък  в рамките на 15-20 минути и да бъде последван от мек душ или по-дълъг, ако обичате да релаксирате на топло и приятно място.
Лакониумът в Пирин Спа има още  едно предимство- терапия чрез светлината.

В зависимост от здравословното състояние и желания терапевтичен и релаксиращ ефект гостите могат да посетят инфрачервена сауна, която използва суха топлина и помага за очистването и детоксикацията на тялото или  традиционна финландска сауана, с ниска влажност на въздуха и температура от 85 до 105 градуса.
Ползването на сауната се съпътства с шокова смяна на температурата през определен интеревал от време чрез снежно обтриване на тялото или студени душове. 

Ефекътът на сауната се състои в подобряването на кръвообращението и общия тонус   на организма, както и в нормализирането на кръвното налягане.

Препоръчителен комплимент към всяко посещение на сауна е Kneipp пейката.
Терапията се състои в последователно потапяне на краката в топла и студена вана, действие стимулиращо  тъканния метаболизъм и капилярното  кръвообръщение. Често се препоръчва затоплянето на краката и преди първото влизане в сауната.

За тези, които избягват сауните, хубава идея е  ароматната парна баня, характеризираща се с висок процент на влажност на въздуха.
Терапията с пара се отразява положително на кожата на цялото тяло, почиства порите и отпуска уморените мускули.

Заключителният етап при термални процедури и различни спа активности е релаксът на топли керамични шезлонги.
Те целят  аклиматизация на тялото  към нормалната температура и влажност на средата и пълен релакс.

Вътрешният басейн и Термалната зона се ползват безплатно от гостите, настанени в Пирин Голф и Кънтри Клуб

Събития

Пирин Голф & Кънтри Клуб е част от група компании